Γυναίκα δημοσιογράφος αποκεφαλίστηκε από καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικο!

Το αποκεφαλισμένο σώμα της μεξικανής δημοσιογράφου Μαρισόλ Μασίας Καστανιέδα εντόπισαν οι αστυνομικοί σε ερημική τοποθεσία στην πόλη Νουέβο Λαρέδο στο Μεξικό. Την άτυχη δημοσιογράφο φέρεται πως σκότωσαν τα καρτέλ ναρκωτικών που ενοχλήθηκαν από τα σχόλια που έκανε εις βάρος τους μέσω Internet.
 To κεφάλι τη άτυχης γυναίκας βρέθηκε πάνω σε έναν σωρό από πέτρες λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σωρός της και εκεί υπήρχε ένα σημείωμα που εξηγούσε πως η γυναίκα θανατώθηκε εξαιτίας των σχολίων της σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γεγονός που την καθιστά το τρίτο σε σειρά θύμα μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα, το οποίο δολοφονείται από τα καρτέλ ναρκωτικών για αρνητικά σχόλια μέσω Internet.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press η άτυχη δημοσιογράφος που εργάζονταν στην εφημερίδα Primera Hora, χρησιμοποιούσε συχνά το Internet για να καταγγείλει τα καρτέλ ναρκωτικών στην χώρα της, ενώ στην εφημερίδα στην οποία εργάζονταν η διοίκηση αρνείται το γεγονός πως επρόκειτο για ρεπόρτερ και επιμένουν πως στην εφημερίδα δεν είχε γράψει τίποτα για τους εμπόρους ναρκωτικών.
Ωστόσο η μεξικανή δημοσιογράφος συνήθιζε να ανεβάζει posts (με στοιχεία για ύποπτες δράσεις στον στρατό, το ναυτικό, αλλά και με πληροφορίες για σημεία διακίνησης ναρκωτικών) στην ιστοσελίδα Nuevo Laredo en Vivo και το σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της ανέφερε το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στην ιστοσελίδα και εξηγούσε πως «βρίσκομαι εδώ εξαιτίας όσων έγραψα εγώ και οι άλλοι στην σελίδα Nuevo Laredo en Vivo».  Το σημείωμα υπέγραφαν οι ΖΖΖΖ και η αστυνομία θεωρεί πως η υπογραφή αναφέρεται στο καρτέλ ναρκωτικών με τον τίτλο Zetas που απαρτίζεται από λιποτάκτες του μεξικανικού στρατού και ναυτικού και θεωρούνται από τους πιο βίαιους διακινητές ναρκωτικών στην Αμερική με την δράση τους να απλώνεται από το Μεξικό μέχρι το Τέξας των ΗΠΑ.

iefimerida.gr