Αυτα ειναι τα 10 πιο περίεργα ζώα στον πλανήτη....

Η φύση ξεπερνάει  με το παραπάνω τη φαντασία, όπως είναι γνωστό. Μερικά από τα είδη ζώων και αμφίβιων που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα είναι σαν να έχουν βγει από τα πιο τρελά όνειρα ή από τους χειρότερους εφιάλτες. 

Η μακρυμούρα πεσκαντρίτσα ονειροπόλος (Anglerfish Longhead Dreamer) 

 Η εφιαλτική και εξωγήινη πεσκαντρίτσα της φωτογραφίας ονομάζεται «μακρυμούρης ονειροπόλος». Κατάγεται από τα νερά της Γροιλανδίας και έχει μήκος 17 εκατοστά.

Η βδέλλα Τυραννόσαυρος Ρεξ (T. Rex Leech)
 Μια νέα βασίλισσα των βδελλών ή καλύτερα ένας βασιλιάς τύραννος ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο του Περού, είναι περίπου 7 εκατοστά και ονομάστηκε Τυραννόσαυρος Ρεξ λόγω των μεγάλων δοντιών της – έχουν οι βδέλλες δόντια;


Το μωβ χταπόδι (Purple Octopus)

 Ένα αγνώστου ταυτότητος χαριτωμένο μικροσκοπικό(;) χταπόδι βρέθηκε στον Καναδά στον Ατλαντικό ωκεανό και μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια.

Η νυχτερίδα Yoda ( Yoda Bat)

Φτυστή ο Yoda, γι’ αυτό την αποκαλούν έτσι, αν και δεν έχει ακόμη βαπτιστεί επίσημα, ούτε έχει καταταχτεί σε κάποιο είδος. Η καταγωγή της είναι από την Παπούα Νέα Γουινέα. Τρέφεται με φρούτα και είναι ένα ζωτικής σημασίας θηλαστικό για το οικοσύστημα του τροπικού δάσους.

Ο γυμνοσάλιαγκας νίντζα ( Ninja Slug)

 Έχει μια ουρά τρεις φορές το μήκος του κεφαλιού του και το συναντάει κανείς στο Βόρνεο της Μαλαισίας. Δεν του φαίνεται αλλά είναι πολύ ερωτιάρικο μιας και εκτοξεύει ορμονικές ακίδες «αγάπης» και αυξάνει έτσι τις πιθανότητές του να βρει ταίρι.


Ο μυξιάρης κουτσομύτης πίθηκος (Sneezing Snub-Nosed Monkey)


Ο πίθηκος της φωτογραφίας ανήκει σε ένα νέο είδος πιθήκου που ζει στα δάση του Μιανμάρ και είναι αλλεργικό στη βροχή και όταν βρέχει φτερνίζεται συνέχεια. Δυστυχώς όμως εκτός από πανάσχημος είναι και άτυχος γιατί ο πρώτος και ο τελευταίος που ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες σκοτώθηκε από κυνηγούς της περιοχής και κατέληξε σε πιάτο.


Το λυκόψαρο που τρώει ξύλα (Wood-Eating Catfish)


Από τα βάθη του τροπικού Αμαζονίου, τρέφεται κυρίως από πεταμένα δέντρα (υποθέτεις φύλλα) στο ποτάμι Santa Ana στο Περού. Δεν έχει όνομα ακόμη και είναι από τα λίγα αμφίβια είδη με μοναδικά κοφτερά δόντια που τρέφονται αποκλειστικά με ξύλο!

Το βατράχι των Simpsons

 Ανακαλύφθηκε στη δυτική Κολομβία και ονομάστηκε έτσι από τους επιστήμονες που το βρήκαν επειδή τους θύμιζε τον σατανικότατο κ. Burns της γνωστής αμερικάνικης σειράς των κινουμένων σχεδίων. Άμοιρε φρύνε!
Η αυτό-κλονοποιούμενη σαύρα (Self-Cloning Lizard) 

Αποτελεί κυρίως σπεσιαλιτέ πιάτο των Βιετναμέζων αλλά οι επιστήμονες την ανακάλυψαν πρόσφατα. Το ενδιαφέρον είναι ότι είναι το πρώτο ερπετό που κλονοποιείται από μόνο του – μην μας ρωτήσετε μόνο πώς. Η φεμινίστρια σαύρα είναι γένους θηλυκού και το είδος δεν έχει αρσενικές σαύρες.
Το ροζ χερόψαρο (Pink Handfish)

Προτιμάει να περπατάει με τα πτερύγιά του παρά να κολυμπάει και είναι ροζ! Ζει στις θάλασσες της Τασμανίας στην Αυστραλία και είναι 10 εκατοστά.

iefimerida.gr