CINEMA: Ο Σημαδεμένος επιστρέφει!!!

Ποιον θα θέλατε να δείτε στο ρόλο του Τόνι Μοντάνα; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αφού η Universal ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ένα δεύτερο remake του κλασικού «Σημαδεμένου». Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την επιτυχία του '83 με τον Αλ Πατσίνο να επιδεικνύει την κουβανέζικη προφορά του στην κάμερα του Μπράιαν ντε Πάλμα, ωστόσο, τα ξεκαθαρίσματα των μαφιόζικων συμμοριών είχε πρώτος αφηγηθεί κινηματογραφικά ο Χάουαρντ Χοκς, με κεντρικό χαρακτήρα έναν Ιταλό που εξελίχθηκε σε αρχινονό του Σικάγο.
 Μπορεί να είναι η αύρα της παρηκμασμένης, βουτηγμένης στα ναρκωτικά πόλης του Μαϊάμι, μπορεί το σαγηνευτικό λίκνισμα της μελαγχολικής νεαρής τότε Μισέλ Φάιφερ μέσα στη σατέν τουαλέτα της και φυσικά η αυθεντική ερμηνεία του μετανάστη Πατσίνο που ενθρόνισαν την ταινία του ντε Πάλμα στα cult- classics του παγκόσμιου σινεμά.

Και προτού υποβάλετε τις ενστάσεις σας για το επικείμενο remake, να διευκρινίσουμε ότι ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά, αφού το νέο φιλμ δε θα βασίζεται στο παλιό παρά μόνο στην ουσία του: Μέσα από την ιστορία ενός outsider που έρχεται σε μια ξένη πόλη και ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας του υποκόσμου, η ταινία εξιστόρησε μια αντεστραμμένη εκδοχή του αμερικάνικου ονείρου, ποτισμένη με παραισθησιογόνα και δηλητηριασμένη από την απληστία, τη φιλοδοξία και τη διαφθορά.
Το στούντιο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς φαντάζεται το χαρακτήρα του νέου «Τόνι» - η εθνικότητα του ήρωα και η γεωγραφία υπήρξαν βασικά στοιχεία και στις δυο προηγούμενες εκδοχές. Σύντομα πάντως θα αρχίσουν να πέφτουν ονόματα πρωταγωνιστών στο τραπέζι και ίσως με αυτόν τον αντίστροφο τρόπο να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
e-go.gr