Οι Dolce και Gabbana αποφάσισαν να κλείσουν την D&G....

Με ένα ισχυρό σοκ άρχισε η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.
Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana αποφάσισαν να κλείσουν την D&G, όπως έγινε γνωστό λίγα λεπτά πριν από το fashion show του brand. Όπως ήταν επόμενο, αμέσως το Twitter πήρε φωτιά από τα OMG!s των fashionistas που δε μπορούσαν να πιστέψουν ότι η κολεξιόν που θα έβλεπαν σε λίγο, θα ήταν η τελευταία της D&G.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το σχεδιαστικό δίδυμο που έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές, θα κλείσει μόνο την D&G, δηλαδή την πιο νεανική και "προσγειωμένη" σε τιμές σειρά του, ενώ θα συνεχίσει να σχεδιάζει για το brand υψηλής ραπτικής του, την Dolce & Gabbana. "To κλείσιμο της D&G θα μας επιτρέψει να διαθέσουμε περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια στην Dolce & Gabbana", ανακοίνωσαν αργότερα οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana.
"Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας για την D&G", έγραψαν στο επίσημο Twitter της εταιρείας οι δύο σχεδιαστές, απαντώντας στα υστερικά tweets των fashionistas που έγραφαν ότι κλαίνε για το τέλος της D&G.

Oι φήμες για το κλείσιμο του brand είχαν ακουστεί πρώτη φορά την άνοιξη, όμως οι εκδότες των περιοδικών μόδας δεν έδωσαν βάση, αφού γνώριζαν ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας πήγαιναν καλά. Ωστόσο, όπως μάθαμε ρωτώντας τους ίδιους τους εμπόρους, στην πραγματικότητα τα δύο brands (D&G και Dolce & Gabbana) "αλληλοσπαράζονταν" οικονομικά, αφού η διατήρηση δύο ξεχωριστών brands σήμαινε διπλάσια λειτουργικά έξοδα και δύο ξεχωριστές, πολυδάπανες διαφημιστικές καμπάνιες και fashion shows κάθε σεζόν. Έτσι οι δύο ιδρυτές του ιταλικού Οίκου, μετά από 26 χρόνια παρουσίας στη βιομηχανία της μόδας, έπρεπε να αποφασίσουν και να κρατήσουν μόνο το ένα από τα δύο "παιδιά" τους.

sigmalive