Το αλκοόλ σκότωσε την Amy Winehouse

Τα αίτια θανάτου της Amy Winehouse μπορούν να συνοψιστούν σε αυτό που οι Άγγλοι λένε χιουμοριστικά "There's too much blood in my alcohol system".
Στην περίπτωση της Amy όμως, η αναλογία του αλκοόλ στο κυκλοφορικό της σύστημα, ήταν κάθε άλλο παρά αστεία...

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τη στιγμή του θανάτου της, η 27χρονη ντίβα της soul είχε 416mg αλκοόλ ανά 100ml αίματος, δηλαδή είχε πιει 4,5 φορές περισσότερο αλκοόλ από ό,τι το επιτρεπόμενο όριο που ισχύει στα άλκοτεστ. 
Όπως ανακοίνωσε η βρετανίδα επί κεφαλής της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της Amy, η υπόθεση έκλεισε με το χαρακτηριστισμό "θάνατος από κακοτυχία" (death by misadventure)
Η γιατρός της Amy, Δρ. Christina Romete, είχε πει ότι η τραγουδίστρια είχε αρχίσει πάλι να πίνει, μετά από μία μακρά περίοδο αποτοξίνωσης.