Τα 6 πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του πλανήτη!

Τα δεδομένα από 35 εκατομμύρια φωτογραφίες της ιστοσελίδας Flickr, οδήγησαν στην εξαγωγή ορισμένων ενδιαφερόντων συμπερασμάτων: ανέδειξαν τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο, αλλά και τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατά τους.

Τι σημαίνουν λοιπόν τα αποτελέσματα αυτά για εμάς ως ταξιδιώτες; Ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι μέσα από τη φωτογραφική μας ματιά, «ψηφίζουμε» τα αγαπημένα μας μέρη και τα αγαπημένα μας αξιοθέατα. Και φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία για το ποια είναι αυτά.
Δείτε ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να φωτογραφήσουμε τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα με έναν πιο πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο. Ανακαλύψτε τις κλασικές λήψεις αλλά διαβάστε και συμβουλές για εναλλακτικές επιλογές.

1. Νέα Υόρκη

Πιο φωτογραφημένο μέρος: Empire State Building
Χτισμένος μέσα σε 1 χρόνο και 45 ημέρες εν μέσω της Μεγάλης Ύφεσης, αυτός ο ουρανοξύστης-σύμβολο δέχεται περίπου 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα παρατηρητήριά του. Αν ο καιρός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε μέχρι και τη Μασαχουσέτη, αλλά και η θέα προς τα πίσω, προς το Μανχάταν των μοντέρνων κτηρίων είναι πολύ εντυπωσιακή.
Κλασική φωτογραφία: η όψη του Empire State Building από κάτω.
Συμβουλή: Διευρύνετε τις προοπτικές σας. Φωτογραφίζοντας ένα αναμενόμενο θέμα από ένα απρόσμενο μέρος, μπορεί να προσθέσει πολλά στη φωτογραφία σας. Για να πάρετε μια τέτοια φωτογραφία, κατευθυνθείτε 16 τετράγωνα βόρεια, στον 70ο όροφο του παρατηρητηρίου Top of the Rock στο Rockefeller Center, όπου θα έχετε την καλύτερη θέα προς το Empire State Building, αλλά και ένα πανόραμα 360 μοιρών της πόλης.

2.Λονδίνο 

Πιο φωτογραφημένο μέρος: Trafalgar Square

Ο John Nash σχεδίασε και μετέτρεψε αυτή την παλιά βασιλική αυλή, σε ένα δημόσιο χώρο στις αρχές του 1800. Έκτοτε, η πλατεία αναμορφώθηκε με γλυπτά, κρήνες και σκάλες και έχει γίνει μια τοπική δυναμική ζώνη για διαμαρτυρίες και ό, τι άλλο αξίζει για το φακό σας.

Κλασική φωτογραφία: μια ευρυγώνια λήψη της Εθνικής Πινακοθήκης και της εκκλησίας St. Martin-in-the-Fields.

Συμβουλή: αλλάξτε κατεύθυνση. Γείρετε το φακό σας κάτω για να πάρετε μια πιο εντυπωσιακή φωτογραφία.

3. Σαν Φρανσίσκο

Πιο φωτογραφημένο μέρος: πλατεία Union

Η κεντρική πλατεία της πόλης -που χρησιμοποιήθηκε ως τόπος υποστήριξης για τα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου- είναι τώρα η «Μέκκα» των αγορών και της συνάθροισης ανθρώπων, αλλά και κεντρικό συγκοινωνιακό σημείο.

Κλασική φωτογραφία: μια ευρυγώνια λήψη της πλατείας Union Square, από το κτήριο των Macy's.

Συμβουλή: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Μερικές φορές, μια κοντινή λήψη μπορεί να είναι εντυπωσιακή όσο και μια πιο μακρινή. Ένα κοντινό σε ένα άγαλμα, με ένα ωραίο φόντο, είναι αυτό που εννοούμε.

4.Παρίσι

Πιο φωτογραφημένο μέρος: Πύργος του Eiffel

Το αριστούργημα του 1889 του Gustave Eiffel, για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Γαλλικής Επανάστασης είναι εντυπωσιακό απ' όποια γωνία κι αν το φωτογραφίσετε. Αλλά γιατί να βγάλετε μια φωτογραφία που θα την βρείτε και σε καρτ ποστάλ;

Κλασική φωτογραφία: ολόκληρος ο πύργος, από πολύ μακριά.

Συμβουλή: Οι περισσότερες φωτογραφίες με τον Πύργο του Άιφελ, λαμβάνονται από μια απόσταση. Αλλά οι λεπτομέρειες του σιδερένιου συρματοπλέγματός του υπό άλλη γωνία, είναι επίσης ενδιαφέρουσες.

5.Los Angeles

Πιο φωτογραφημένο μέρος: Η λεωφόρος της δόξας (Hollywood Walk of Fame)

Ξεκίνησε το 1960 ως εργαλείο marketing του Χόλυγουντ (με το σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κράμερ να είναι το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο). Το Μάιο του 2011, τα ροζ αστέρια έφταναν ατ 2.441 και αυξάνονται.

Κλασική φωτογραφία: Ένα αστέρι, σε μια λήψη από πάνω.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε την απόσταση ως πλαίσιο αναφοράς και κάντε δοκιμές από διαφορετικά σημεία, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί.

6.Σικάγο

Πιο φωτογραφημένο μέρος: Το Cloud Gate ή Bean Sculpture στο Millennium Park

To 110 τόνων γλυπτό του Anish Kapoor από ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελεί το επίκεντρο του Millennium Park και «προκαλεί» για μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπως κι αν είναι αυτή.

Κλασική φωτογραφία: Μια λήψη του γλυπτού από το πλάι.

Συμβουλή: Αποφύγετε το προφανές. Είτε πρόκειται για ένα γλυπτό, ένα πρόσωπο ή ένα κτίριο, μπορείτε πάντα να περπατήσετε γύρω από το θέμα σας για να λάβετε μια διαφορετική άποψη.

clickatlife.gr