Κινηματογραφικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας....που δεν αποκλείεται να συμβούν!


Σε όλους αρέσει μία ωραία ταινία καταστροφής
Είτε βλέπουμε τον Μπρους Γουίλις να σώνει τον κόσμο από έναν γιγάντιο μετεωρίτη ή τον Μόργκαν Φρίμαν να ανακοινώνει την αποκάλυψη ως Πρόεδρος, αισθανόμαστε όλοι λίγο ανακουφισμένοι όταν η επί της οθόνης καταστροφή τελειώνει. 
Ίσως οι καλύτερες από αυτές, είναι καταστροφές που θα μπορούσαν πραγματικά να συμβούν. Αυτές είναι οι αγαπημένες μας. 


12 Monkeys

 
Ένας ιός που καταστρέφει την ανθρωπότητα ίσως να σημαίνει το τέλος μας. Στο 12 Monkeys ο Μπρους Γουίλις στέλνεται πίσω στο χρόνο ώστε να αποτρέψει την έκλυση της θανατηφόρας, φτιαγμένης από άνθρωπο, τοξίνης. Όμως θα είναι πιο δύσκολο απ' ότι νόμιζε να σώσει τον κόσμο σ' αυτή την κλασική ταινία φαντασίας του Τέρι Γκίλιαμ. Ο Μπρατ Πτι παίζει έναν παρανοϊκό τρόφιμο ασύλου σ' ένα αποκαλυπτικό μελόδραμα που είναι πιο τρελο από εκείνον. 

2012

 
To 2012 υπογραμμίζει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το ηλιακό σύστημα χτυπούσε την επιφάνεια της γης με καταστροφικές πλημμύρες, σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις να αποτελούν το «μενού» της ημέρας. Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει το 2012, έτσι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως αυτή τη χρονιά θα φέρει πραγματικά το τέλος του κόσμου. Άσχημα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...

The Day After Tomorrow

 
Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να μειώσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη, όμως στο The Day After Tomorrow είναι πολύ αργά. Το φιλμ θέλει τον κόσμο να καταβροχθίζεται από διάφορες σούπερ καταστροφές που προκαλούνται από το λιώσιμο των πάγων.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως εάν η υπερθέρμανση συνεχιστεί, οι πάγοι θα λιώσουν και η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει, προκαλώντας διάφορα προβλήματα. Καλύτερα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ένα πλοίο...

Armageddon

 
Οι Aerosmith είχαν κυκλοφορήσει το φοβερό "I Don't Want to Miss a Thing' για να συνοδέψουν τον αστεροϊδή που κατευθυνόταν στη γη στο blockbuster φιλμ του 1998, Armageddon.

Είναι μία καλή ιδέα να ξεκινήσετε να κρατάτε σημειώσεις επιβίωσης από το φιλμ για να τις περάσετε στους απόγονους σας, αφού οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν τεράστιο αστεροϊδή, ονόματι 1999 RQ36, που θα μπορούσε να χτυπήσει τη γη το 2200!

Children of Men

 
Δεν έχουν όλες οι ταινίες φυσικών καταστροφών να κάνουν με επικείμενες προσκρούσεις και βίαια ηφαίστεια, όπως δείχνει και το Children of Men. Βασισμένο στο 2027, οι άνθρωποι είναι στείροι και σιγά σιγά εξαφανίζονται, κάτι που σημαίνει και το τέλος για το ανθρώπινο είδος.

Είναι πραγματικότητα πως ο αριθμός των σπερματοζωαρίων πέφτει ταχύτατα στη σύγχρονη εποχή, αλλά ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα σχετικά με το Children Of Men είναι η «τρελή» δουλειά στην κάμερα από τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν. 

Knowing

 
Εάν θέλετε ένα εντελώς μπερδεμένο αποκαλυπτικό φιλμ, τότε το Knowing είναι αυτό που ψάχνετε. Στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκει τον Νίκολας Κέιτζ να ψάχνει σαν αλλόφρων διάφορα νούμερα όπως ένας δαιμονισμένος λογιστής, όμως το καταστροφικό τέλος δείχνει μία τεράστια ηλιακή λάμψη να στέλνει τον τσουρουφλισμένο πλανήτη στη λήθη.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως μία ηλιακή έκρηξη μπορεί να χτυπήσει τη γη το 2013, μη φέρνοντας το τέλος στον πλανήτη, αλλά προκαλώντας ολοκληρωτικό παγκόσμιο χάος. 

Deep Impact

 
Προβλήθηκε στην Αμερική δύο μήνες πριν το Armageddon, και όπως και εκείνο το Deep Impact πρόβλεψε το καταστροφικό σενάριο ενός αστεροϊδή που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη.

Εάν ο αστεροϊδής 1999 RQ36 πραγματικά φτάσει στη γη πριν το 2200, τότε τα γεγονότα του φιλμ μπορούν να γίνουν πραγματικότητα...

The Happening

 
Τα φυτά μπορούν να δείχνουν άκακα, αλλά εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε μάθει από τα φιλμ είναι να μην εμπιστεύεσαι ποτέ κάτι που έχει φύλλα. Αυτό πράγματι ισχύει στο The Happening, που βρίσκει τα φυτά σε ολόκληρο τον κόσμο να αναπτύσσονται και να εκπέμπουν μία θανατηφόρα νευροτοξίνη που πείθει τους ανθρώπους να σκοτώσουν τους εαυτούς τους. Πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε οπωσδήποτε τους κήπους; Πιθανόν. Αλλά αυτό γιατί επειδή είναι βαρετοί και όχι επειδή μία αποκάλυψη που έχουν προκαλέσει τα φυτά πρόκειται να συμβεί λίαν συντόμως.

The Birds

 
Τα "Πουλιά" του Άλφρεντ Χίτσκοκ βρήκε τους φτερωτούς μας φίλους να γίνονται άγρια και να επιτίθονται στους ανθρώπους, λόγω της επερχόμενης αποκάλυψης. Αν και ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως τα ζώα έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται τις φυσικές καταστροφές, αμφιβάλουμε πάρα πολύ πως θα αρχίσουν να επιτίθενται στους ανθρώπους... το ελπίζουμε. 
msn.com