Nissan Juke-R με 530 "άλογα"! - Πρώτες Φωτογραφίες...

Η Nissan έχει ξεκινήσει ήδη ένα εξαιρετικά... extreme project το οποίο θα παντρέψει το supercar της ιαπωνικής εταιρείας, το GT-R, με το compact crossover της, το Juke. Ο συγκεκριμένος... γάμος το σίγουρο είναι ότι μοιάζει πολύ παράξενος, καθώς θα πρέπει ο κινητήρας και τα μηχανικά μέρη του... Θηρίου να χωρέσουν σε ένα SUV πόλης και να είναι και λειτουργικό το αποτέλεσμα.

Κάτω από το καπό του Juke-R θα βρίσκεται ο V6 twin-turbo των 3,8 λίτρων του GT-R. Η απόδοση του μηχανικού συνόλου είναι 530 ίπποι στις 6.400 rpm και 612 Nm ροπής που εμφανίζεται μεταξύ των 3.200 έως 6.000 rpm. Μιλάμε δηλαδή για ένα υπερυψωμένο supermini που θα πρέπει να «βγάζει» στο δρόμο 530 ίππους...

Το εγχείρημα βρίσκεται ήση υπό εξέλιξη από τη Nissan σε συνεργασία με την εταιρεία RML Automotive (διαθέτει αγωνιστική κυρίως εμπλοκή σε αυτοκίνητα του πρωταθλήματος τουρισμού) και τη βοήθεια του τεχνολογικού ευρωπαϊκού κέντρου της Nissan, του «Nissan Technology Centre for Europe» (NTC-E). Οι μηχανικοί της Nissan δεν θα προσαρμόσουν στο Juke-R μόνο τον κινητήρα του GT-R, αλλά και ολόκληρη τη μετάδοση του ιαπωνικού supercar (κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, τετρακίνηση...), καθώς και πολλά πράγματα από το εσωτερικό του.
Η ιαπωνική εταιρεία το πιθανότερο είναι ότι θα αντικαταστήσει το συμβατικό αμάξωμα του Juke με ένα πιο πλατύ και αεροδυναμικό κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Μάλιστα πολλές από τις λεπτομέρειες στο αμάξωμα, όπως οι αεραγωγοί στο καπό, προέρχονται από το GT-R. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι το πρωτότυπο θα «φοράει» σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου 20 ιντσών της RAYS με ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Το ταμπλό του Juke-R έχει τροποποιηθεί για να χωράει τον πίνακα οργάνων και την οθόνη 7 ιντσών του GT-R. Οδηγός και συνοδηγός θα κάθονται σε αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες πέντε σημείων, ενώ το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί ούτως ώστε να τοποθετηθεί roll-cage που συμβαδίζει με τους κανονισμούς της FIA. Ακόμα βεβαίως δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει έκδοση παραγωγής του Nissan Juke R αλλά κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται παράξενο.


sportdrive.gr