Τα μυστικά για το τέλειο Μανικιούρ..!

Λένε πως το πιο σέξι σημείο στην σιλουέτα μιας γυναίκας είναι τα ακροδάχτυλά της. Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα αδιάψευστο beauty δεδομένο φροντίστε να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.





 Επιστρατεύστε όλα τα επαγγελματικά τρικ και μυστικά προκειμένου να αποκτήστε το τέλειο αποτέλεσμα και το beauty σύμπαν θα σας αποζημειώσει.

1. Βάλτε τα χέρια σας για ένα λεπτό σε χλιαρό νερό, πλύνετε τα με σαπούνι, ξεβγάλτε και ταμπονάρετέ τα απαλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

2. Χρησιμοποιήστε μια χαρτολίμα διπλής όψης και λιμάρετε ελαφρώς τα νύχια. Αποφύγετε το λιμάρισμα στις γωνίες των νυχιών καθώς μπορεί να αποδυναμώσει την περιοχή.

3. Ξεκινήστε να δίνετε σχήμα στα νύχια σας. Το πιο δημοφιλές σχήμα είναι το «γλυκό» οβάλ αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στα χέρια ή το σχήμα των δαχτύλων σας.

4. Τσεκάρετε αν το μήκος των νυχιών είναι το ίδιο σε όλα τα δάχτυλα γυρνώντας τις παλάμες των χεριών προς τα μέσα έτσι ώστε να «κοιτάνε» το πρόσωπο σε μια απόλυτη ευθεία και παρατηρήστε αν το μήκος τους είναι ίσο.

5. Απλώστε ειδικό λαδάκι γύρω από τις παρανυχίδες έτσι ώστε να μαλακώσουν. Περιμένετε τουλάχιστον ένα λεπτό για να δράσει εις βάθος το προϊόν.

6. «Μετακομίστε» τα χέρια μέσα σε ένα μπωλ με χλιαρό νερό και αφήστε τα εκεί για μερικά λεπτά ακόμα μαζί με το λαδάκι.

7. Αφού περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, πάρτε τα ειδικά ξυλάκια σπρώξτε απαλά τις παρανυχίδες προς τα μέσα έτσι ώστε να «σηκωθούν» και να είναι απόλυτα εμφανείς. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ανώδυνη διαδικασία.

8. Με τον ειδικό κόπτη αφαιρέστε σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν μικροτραυματισμούς ότι περισσεύει περιμετρικά της επιφάνειας των νυχιών.

9. Απλώστε μια κρέμα χεριών από τους καρπούς προς τις παλάμες και τα δάχτυλα και κάντε ελαφρύ μασάζ στο κέντρο της παλάμης του ενός χεριού με τον αντίχειρα του άλλου. Μετά επαναλάβετε αντίστροφα. Αυτό θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

10. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του βαψίματος θα πρέπει να αφαιρέσετε κάθε ίχνος από κρέμα χεριών ή ειδικό λαδάκι πάνω από τα νύχια. Χρησιμοποιήστε έναν βαμβακερό δίσκο τον οποίο θα βουτήξετε σε ασετόν και στη συνέχεια θα τοποθετήσετε στην επιφάνεια των νυχιών.

11. Ώρα για χρώμα. Επιλέξτε την αγαπημένη σας απόχρωση, στραγγίστε το ειδικό πινελάκι στο στόμιο του βερνικιού (στην πρώτη στρώση βαψίματος το βερνίκι θα πρέπει να είναι λιγότερο από εκείνο της δεύτερης στρώσης) και απλώστε το χρώμα από το κέντρο του νυχιού με μια ευθεία πορεία προς τα έξω. Κάντε το ίδιο και στις υπόλοιπες δύο πλαϊνές πλευρές του νυχιού. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν τα περάσετε δεύτερο χέρι χρώματος.

12. Περιμένετε μέχρι το βερνίκι να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ένα γυαλιστικό top coat. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα καθώς όχι μόνο προσθέτει λάμψη στο τελικό αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα τα προστατεύει από τυχόν φθορές και παρατείνει την «διάρκεια ζωής» του μανικιούρ.

13. Απολυμάνετε τα εργαλεία του μανικιούρ με οινόπνευμα και όταν στεγνώσουν τοποθετήστε τα σε ασφαλές σημείο μέχρι την επόμενη φορά χρήσης τους.

Tips
• Αποθηκεύετε το βερνίκι στο ψυγείο.
• Αν το βερνίκι σας είναι πολύ πηχτό ζεστάνετε το λίγο τρίβοντας έντονα για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στις παλάμες σας.
• Για να μην κολλάει το καπάκι απλώστε στο στόμιο της συσκευασίας του βερνικιού ελάχιστη ποσότητα από βαζελίνη.

Τα νύχια εκπέμπουν διατροφικό S.O.S!
Ό,τι τρώτε «αντανακλάται» αμέσως στην υγεία των νυχιών σας:

• Η έλλειψη βιταμίνης Α και ασβεστίου προκαλεί ξηρότητα και αντιαισθητική γυαλάδα.
• Η έλλειψη πρωτεϊνών, φολικού οξέος και βιταμίνης C οδηγεί σε σταδιακό ξεφλούδισμα.
• Οι λευκές κηλίδες είναι το αποτέλεσμα ανεπάρκειας πρωτεϊνών.
• Η έλλειψη επαρκούς υδροχλωρικού οξέος ευθύνεται για ανεπιθύμητα σπασίματα.
• Η έλλειψη βιταμίνης B12 είναι υπεύθυνη για υπερβολική ξηρότητα και λεκέδες.

Τι να φάτε για να βελτιώσετε την υγεία των νυχιών σας:

• Θα πρέπει το 50% της δίαιτά σας να είναι φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να «προμηθεύεστε» τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία και τα ένζυμα. Εντάξτε στο μενού σας το μπρόκολο, τα ψάρια και τα κρεμμύδια
• Να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και χυμούς.
• Να βάλετε στο πρωινό σας ένα ποτήρι φρέσκο χυμό από καρότο ο οποίος έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και φώσφορο και ενδυναμώνει τα νύχια.
myself.gr