Ο Σαρκοζί "κατεβάζει " πειρατικά τραγούδια και ταινίες...


Η Γαλλία είναι διαβόητη στον κόσμο του Internet για το "νόμο των τριών χτυπημάτων", ο οποίος προβλέπει μέχρι και διακοπή σύνδεσης για όσους κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες. Ποιος θα περίμενε, όμως, ότι ανάμεσα στους παραβάτες του νόμου είναι ο εμπνευστής του;Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας YouHaveDownloaded.com, τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έξι παράνομα downloads σε υπολογιστές που βρίσκονται στα Ηλύσια Πεδία και συγκεκριμένα στην κατοικία και το γραφείο του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy! Τα παράνομα downloads περιλαμβάνουν την ταινία Tower Heist και τα greatest hits των Beach Boys!

Βέβαια, δεν υπάρχει ακόμα καμία απόδειξη ότι οι υπολογιστές της Προεδρίας έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομα downloads. Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για ενδείξεις, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τις ίδιες ή παρόμοιες ενδείξεις προσάγονται άνθρωποι ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης. Η αξιοπιστία των μεθόδων συλλογής δεδομένων αμφισβητείται από πολλούς.

Αν πράγματι οι υπολογιστές στα Ηλύσια Πεδία χρησιμοποιούνται για παράνομα downloads, είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδραση των γαλλικών διωκτικών αρχών...