Τα δέκα πιο τρελά επιδόματα στο ελληνικό δημόσιο…

Το ότι το Ελληνικό Δημόσιο νοσεί, δεν είναι είδηση αλλά ούτε αποτελεί έκπληξη για οποιονδήποτε σώφρονα πολίτη κατοικεί στην μπανανία που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Το ότι η ανίατη ασθένεια έχει εγχυθεί επί σειρά δεκαετιών, με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών (πρώην και νυν) που διαχειρίστηκαν την εξουσία στην χώρα που έγινε χώρος ευκαιριών, είναι ένα πασίγνωστο και αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Όμως, προκειμένου να διατηρήσουν την "ευγνωμοσύνη" των βολεμένων, προκειμένου να συσπειρώσουν έναν κομματικό στρατό γύρω από την προσωπική τους ανυπαρξία, προκειμένου να διατηρήσουν τα οφίσια της εξουσίας (και όσα αυτή πλουσιοπάροχα προσέφερε στους πολιτικούς φελλούς), επινόησαν και μία σειρά από επιδόματα "επιβράβευσης" των αυτονόητων.

Επιδόματα που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής διαφθοράς, επιδόματα που δεν πρέπει να τα παρασύρει η λήθη, επειδή είναι άκρως δεικτικά της ανηθικότητας αυτών που σήμερα έχουν αναλάβει την "κάθαρση" και την επαναφορά στη "νομιμότητα"!

Διαβάστε τα και αποτυπώστε τα στη μνήμη σας. Ενώ κάποιοι ίδρωναν ή και μάτωναν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την οικογένειά τους, κάποιοι τα έξυναν και επιβραβεύονταν για την κομματική τους προσφορά!

Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του...

10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου...! (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 ατομα

09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 ατομα

08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 ατομα

07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 ατομα

06 – Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 ατομα

05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 ατομα

04 – Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 ατομα

03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ?ατομα

02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα

01 – Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Ολο το προσωπικό. 

kostasxan


Πηγή:www.capital.gr