Η λίμνη του διαβόλου στο χείλος του γκρεμού...

Ατσάλινα νεύρα και υπομονή είναι τα δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον κυνηγό της περιπέτειας, ειδικά όταν αυτή είναι να κολυμπήσει στην πιο επικίνδυνη λίμνη του κόσμου, τη «Λίμνη του Διαβόλου», στους καταρράκτες της Βικτόρια!
Η λίμνη του διαβόλου είναι μια βραχώδης λακκούβα στην άκρη του καταρράκτη Βικτόρια, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Ζαμβέζη στα σύνορα της Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.


Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανομβρίας, η λίμνη του διαβόλου είναι αρκετά ρηχή και οι άνθρωποι μπορούν να κολυμπήσουν στην άκρη του ορμητικού καταρράκτη...Οποιοσδήποτε αρκετά παράτολμος αποφασίσει ότι έχει τα «κότσια» για το εγχείρημα αυτό πρέπει να γνωρίζει ότι θα λουστεί, λίγα μόλις εκατοστά από την άβυσσο, καθώς το ύψος του καταρράκτη στο εν λόγω σημείο φτάνει τα 110 μέτρα.


Το μόνο που συγκρατεί τους κολυμβητές στο χείλος του γκρεμού είναι ένας βράχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού!



Αν και υπάρχει οδηγός που θα σας πεί σε πιο ακριβώς σημείο της λίμνης πρέπει να κάτσετε, για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια,αυτη η δραστηριότητα παραμένει επικίνδυνη αφού τουλάχιστον μια ζωή χάνεται κάθε χρόνο...