Η Σαντορίνη ψηφίστηκε το πιο όμορφο νησί του κόσμου!

Η θέα από την Καλντέρα που κόβει την ανάσα, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που από μόνο του είναι ικανή αφορμή για ταξίδι στις Κυκλάδες, ο κοσμοπολίτικος αέρας, η έλξη που ασκεί πάνω στον άνθρωπο το μυστήριο ενός σβησμένου ηφαιστείου, η ελληνική φιλοξενία και οι μεθυστικές παραλίες… Υπάρχει κάτι που να λείπει από την Σαντορίνη; 

Προφανώς όχι, αποφάσισαν οι αναγνώστες του online ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure, και έφεραν το κυκλαδίτικο νησί στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Στην αυγουστιάτικη έκδοση του εν λόγω οδηγού λοιπόν, η Σαντορίνη φιγουράρει πρώτη στο παγκόσμιο νησιωτικό chart, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις σε σχέση με την περσινή της κατάταξη.

«Η Σαντορίνη είναι ένας καινούριος νικητής στην γενική κατηγορία των Καλύτερων Νησιών, ανεβαίνοντας από το νούμερο 6 τον περασμένο χρόνο και εκτοπίζοντας τα νησιά Galápagos από την κορυφή», λέει σχετικά η αρχισυντάκτρια του Travel+Leisure, Nancy Novogrod.

Η μαγευτική νησιώτικη δεκάδα –για να μην αδικήσουμε και τους υπόλοιπους υδάτινους παραδείσους- αποτελείται από: την Σαντορίνη, το Μπαλί, το Cape Breton της Νέας Σκωτίας, το Boracay των Φιλιππίνων, τα αυστραλέζικα νησιά Great Barrier Reef, την Σικελία, το χαβανέζικο Big Island, το Kauai, το Maui και τα Γκαλαπάγκος. Αξίζει να αναφερθεί και η δεύτερη ελληνική παρουσία, αυτή την φορά στην λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών νησιών, όπου εκτός από την Σαντορίνη, στην πέμπτη θέση σκαρφαλώνει και η δημοφιλέστατη σε παγκόσμιο επίπεδο Μύκονος. Δείτε όλη την λίστα του Travel+Leisure εδώ.  

in2life.gr