Η λίμνη που βράζει....

Η λίμνη που βράζει (Boiling Lake) βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Morne Trois στη Ντομίνικα,10,5 χιλιόμετρα ανατολικά της Roseau στην Καραιβική και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αναδεύει γκρίζο-μπλε νερό και συνήθως περιβάλλεται από ένα σύννεφο ατμών. Η λίμνη είναι περίπου 200 πόδια (60 μ) ολόκληρη.


Η πρώτη καταγραμμένη παρατήρηση της λίμνης, ήταν το 1870 από δύο Αγγλους, τον κ. Watt και τον Δρ Nicholls. Το 1875, ο κ. Η. Prestoe, ένας βοτανολόγος και ο Δρ Nicholls είχαν εξουσιοδοτηθεί για να ερευνήσουν αυτό το φυσικό φαινόμενο. Μέτρησαν την θερμοκρασία του νερού και διαπίστωσε ότι ήταν 180 με 197 βαθμούς Φαρενάιτ (82 - 91,5 βαθμούς Κελσίου ) κατά μήκος των άκρων, αλλά δεν μπορούσαν να μετρήσουν τη θερμοκρασία στο κέντρο, όπου η λίμνη βράζει. Κατέγραψαν το βάθος να είναι μεγαλύτερες από 195 ft (59 m).


Κατά διαστήματα, υπήρξαν διακυμάνσεις στο επίπεδο και τη δραστηριότητα της λίμνης. Ήταν σχεδόν άδεια, τον Ιούνιο του 2006, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2009 η λίμνη ήταν πλήρης και είχε πολύ έντονο βρασμό.

Δεν υπάρχει κάποιος δρόμος που να οδηγεί απευθείας στη λίμνη. Είναι περίπου 13 χιλιόμετρα πεζοπορία για να φτάσεις στη λίμνη από τον πλησιέστερο δρόμο, περνώντας από ιαματικά νερά, πάνω από βουνά και φαράγγια.
Στις 6 Ιουλίου του 2007, ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουρούνης έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχησε τη λίμνη από ψηλά, π'ανω από καλώδια.

Τέλος η λίμνη που βράζει είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θερμή πηγή στον κόσμο. Η μεγαλύτερη είναι Frying Pan Lake , που βρίσκεται στο Waimangu Valley κοντά στο Rotorua της Νέας Ζηλανδίας .