Μια βραδιά-φόρος τιμής στον Bob Marley!


Την Πέμπτη 26 Απριλίου ο Βοτανικός φιλοξενεί το 2ο μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικό Bob Marley.
Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία, το Bob Marley Tribute πραγματοποιείται φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά, με μια βραδιά αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην προσωπικότητα που σφράγισε με το ταλέντο της μια ολόκληρη μουσική σκηνή.




Στις 6 Φεβρουαρίου 2012, συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους μουσικούς του πλανήτη και του μεγαλύτερου που ανέδειξε η Τζαμάικα, του αδιαμφισβήτητου θρύλου της reggae σκηνής -ακόμη και μετά θάνατον- Bob Marley.


Με αφορμή τη γενέθλια ημερομηνία, η One Love Reggae Ideas διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά ένα Special Tribute Live προς τιμήν του, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Μια βραδιά γεμάτη αγάπη, ενότητα, ελευθερία, μια νύχτα γιορτής γεμάτη από τη μουσική και τα μηνύματα του Marley.


Φέτος θα μας τιμήσει με την παρουσία του ένας παλιός συνεργάτης του Marley, μια από τις σπουδαιότερες μορφές της reggae κι ένας από τους ιστoρικότερους και καταλυτικότερους κιθαρίστες της Τζαμάικα, ο σπουδαίος Earl «China» Smith, ο οποίος έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της reggae.


Μαζί του στη σκηνή του Βοτανικού στην Ιερά Οδό θα βρίσκεται και μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων μουσικών και τραγουδιστών που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Marley, όπως η Georgia από τους Μπλέ, ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Στάθης Δρογώσης, η Ηρώ, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Πάνος Μουζουράκης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Δημήτρης Σταρόβας, τα Υπόγεια Ρεύματα, η Ραλλία Χρηστίδου και άλλοι. Από τη reggae εγχώρια σκηνή θα βρίσκονται επίσης, οι Fundracar, ο Σταύρος Νταντούς και άλλοι.


Κοντά τους θα είναι επίσης και ο Jahcoustix, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής reggae σκηνής, με 4 δίσκους, που θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή.




Πληροφορίες: Βοτανικός, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Αθήνα, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., εισιτήρια 15 ευρώ (προπωληση), 18 ευρώ (ταμειο).


clickatlife