Η Μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο!


Με 1.013 μέτρα μήκος και συνολική έκταση 80 στρεμμάτων, η πισίνα στο San Alfonso del Mar Resort στο Algarrobo της Χιλής είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Το 2006 ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύτερη πισίνα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Η πισίνα γεμίζει με 250 εκατομμύρια λίτρα νερού και είναι ισοδύναμη με περίπου 6.000 πισίνες μήκους 8 μέτρων....



Το San Alfonso del Mar βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το Σαντιάγκο και είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και δημοφιλής προορισμός για τους Χιλιανούς και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.




Γιατί να φτιάξει κανείς πισίνα δίπλα στον ωκεανό;
Το 1997, ο Fernando Fischmann, Πρόεδρος και Ιδρυτής, αποφάσισε να αναπτύξει ένα τουριστικό σχέδιο ακινήτων, το San Alfonso del Mar, στο Algarrobo, μια μικρή πόλη στην κεντρική ακτή της Χιλής. Τα νερά των ακτών της Χιλής είναι κρύα, αφιλόξενα και επικίνδυνο (η κολύμβηση απαγορεύεται στην περιοχή), οπότε ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να είναι επιτυχημένο ένα τέτοιο σχέδιο....




Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο Fischmann ονειρεύτηκε τη δημιουργία μεγάλης λιμνοθάλασσας με κρυστάλλινα νερά που θα παρέχουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τα θαλάσσια σπορ σε ένα ασφαλές, καθαρό περιβάλλον και σε ζεστά νερά. Ταξίδεψε στον κόσμο για να βρει την τεχνολογία για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν υπήρχε. Η μόνη διαθέσιμη επιλογή ήταν να κατασκευάσει μια πολύ μεγάλη πισίνα, αλλά αυτό δεν ήταν ούτε τεχνικά ούτε οικονομικά εφικτό, λόγω του υψηλού κόστους.
Η λύση του οδήγησε σε μια παγκόσμια πατέντα (#43534) και μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Crystal Lagoons Technology.




Η πατέντα ουσιαστικά, συλλέγει και φιλτράρει το νερό του ωκεανού, διατηρώντας τη θερμοκρασία του που είναι έως και 9 βαθμούς θερμότερο από το νερό των ωκεανών (το καλοκαίρι). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.