Σε αυτό το μπαρ… έρχονται τα πάνω κάτω!Η νυχτερινή διασκέδαση στο Βερολίνο «χτυπάει κόκκινο» και όλο και περισσότερα μπαρ «ξεφυτρώνουν» παντού στην πόλη, προσπαθώντας να ξεχωρίσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανάμεσα στο… πλήθος!

Σε αυτή την κατηγορία των νεοφερμένων μπαρ στη γερμανική πρωτεύουσα ανήκει και το διάσημο πλέον «Madame Claude Bar», που βρίσκεται στην περιοχή Kreuzberg, το οποίο έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της νεολαίας.
Το όνομά του παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, καθώς οι ιδιοκτήτες του είναι Γάλλοι, αλλά η εσωτερική διακόσμησή του προσδιορίζει την πραγματική ταυτότητά του, όπως αυτή ορίζεται από το μότο των ιδιοκτητών: «Εδώ έρχονται τα πάνω κάτω», λέει η Claude και δεν έχει άδικο!
Καρέκλες, τραπέζια, διακοσμητικά αντικείμενα, φωτιστικά και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς κρέμονται ανάποδα από την οροφή του μπαρ, δημιουργώντας την αίσθηση στους επισκέπτες ότι ο κόσμος… αναποδογυρίστηκε!
«Η διακόσμηση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δηλώνει απερίφραστα ότι εδώ μέσα η διασκέδαση διαφέρει κατά πολύ από τα άλλα μπαρ της πόλης, αφού φέρνει τα πάνω κάτω… Κι όχι μόνο στα λόγια!», λέει η Claude...


perierga