Τροχονόμοι από... χαρτόνι στο Χονγκ Κονγκ...Τροχονόμοι από... χαρτόνι έπιασαν δουλειά στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των αρχών, με στόχο τη συμμόρφωση των οδηγών που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας.
Δύο χαρτονένιοι τροχονόμοι σε φυσικό μέγεθος, όμοιοι με τους τροχονόμους στο Χονγκ Κονγκ -ο ένας που κρατάει μια πινακίδα και ο άλλος ένα φορητό ραντάρ ταχύτητας- θα τοποθετούνται σε διάφορες περιοχές όπου σημειώνονται συχνά τροχαία.

Οι χάρτινοι τροχονόμοι είναι αδιάβροχοι και κατασκευασμένοι κυρίως από αλουμίνιο. «Η κατασκευή εκάστου κοστίζει 650 δολάρια», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «αν το πείραμα επιτύχει θα επιστρατευτούν και άλλοι "συνάδελφοί" τους».

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες εφαρμόστηκαν με επιτυχία για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη Βρετανία, τον Καναδά και στην ενδοχώρα της Κίνας.

Ωστόσο, ανάλογη πρωτοβουλία που πήραν οι αρχές στην Τσεχία το 2010 -με την επιστράτευση χαρτονένιας τροχονόμου με μίνι φούστα- έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς αποσπούσε την προσοχή των ανδρών οδηγών με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές να διπλασιαστούν τα ατυχήματα...

epikaira