Έξαλλες οι γυναίκες στην Αυστραλία με τα ανδρικά ουρητήρια ενός bar...


Η δημιουργία της ολλανδής καλλιτέχνιδας, Meike van Schijnde, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του γυναικείου φύλου στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το marieclaire, o λόγος ήταν ότι οι ανδρικές τουαλέτες του αυστραλέζικου bar-brasserie Ananas, είχαν εγκατεστημένα ουρητήρια σε σχήμα γυναικείου στόματος.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο κριτικός εστιατορίων, Terry Durack, περιέγραψε τις ανδρικές τουαλέτες του εστιατορίου ξεκινώντας την κριτική του σε μεγάλη εφημερίδα του Σίδνεϊ, όπου και τα νέα διαδόθηκαν ταχύτατα. Σημειώνεται ότι το γεγονός συνέπεσε με την έντονη συζήτηση περί σεξισμού που γινόταν πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία, μετά την αποκάλυψη των sms που έστελνε ο πρόεδρος της αυστραλιανής βουλής και περιείχαν υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες που οδήγησε σε πολιτική κρίση.

Ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες το εστιατόριο ζήτησε δημόσια συγνώμη από τις πελάτισσές του και απέσυρε την αιτία του κακού. Η πιθανότερη πάντως εξήγηση είναι ότι η ολλανδή καλλιτέχνιδα είναι μεγάλη fan των Rolling Stones και δεν είχε ως σκοπό να προσβάλει το γυναικείο φύλο.