Τι σημαίνει κάθε στάση στον ύπνο ενός ζευγαριού....


Το φιλί για καληνύχτα ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πλάτη-πλάτη με το ταίρι μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι ο ρομαντισμός έχει πλέον χαθεί από τα υπνοδωμάτιά μας.
Έτσι, ο ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν αντέχουν να τους αγγίζει διόλου ο/η σύντροφός τους εν όσω κοιμούνται.
 Επιπλέον, για να κοιμηθούν καλά, περισσότεροι από τους μισούς (το 54%) γυρνούν την πλάτη στο έτερό τους ήμισυ.
Και δεν είναι μόνο το φιλί για καληνύχτα, το οποίο προ πολλού έχουν ξεχάσει οι οκτώ στους δέκα από εμάς. Ούτε καν το «σ’ αγαπώ» δεν υπάρχει στην ατζέντα του 90% των σύγχρονων ζευγαριών.
Επιπλέον, το ένα στα τέσσερα ζευγάρια ηλικίας 35 έως 44 ετών κοιμούνται σε ξεχωριστά ζευγάρια, ενώ απ’ όσα κοιμούνται μαζί το 25% τσακώνονται κατ’ επανάληψιν στο κρεβάτι επειδή ο ένας ενοχλεί τον άλλο στη διάρκεια του ύπνου.
Παρ’ όλα αυτά, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι η ερωτική τους ζωή θα ήταν καλύτερη εάν υπήρχε περισσότερη τρυφερότητα στη σχέση.
Οι άντρες αποδείχθηκαν πιο τρυφεροί από τις γυναίκες, καθώς το 67% είπαν ότι θα ήθελαν περισσότερη αγκαλιά και οι τρεις στους δέκα είπαν ότι ενοχλούνται που η σύντροφός τους δεν τους αγκαλιάζει στο κρεβάτι.

  • Τι σημαίνει η στάση στον ύπνο
Η μελέτη, που διεξήχθη σε 2.000 ζευγάρια για λογαριασμό της αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge, αποκαλύπτει επίσης ότι οι αγαπημένες στάσειςύπνου των ζευγαριών που κοιμούνται μαζί είναι πολλές, αλλά οι περισσότερες εμπίπτουν στον κανόνα «μακριά κι αγαπημένοι».
«Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», σχολιάζει η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο. Και αποκωδικοποιεί τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:

* Πλάτη με πλάτη, δίχως επαφή. Η στάση που δήλωσε ότι προτιμά το 33% των ερωτηθέντων ζευγαριών. Τα ζευγάρια αυτά αισθάνονται συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα, ώστε να κοιμούνται ξεχωριστά. Έχουν συνηθίσει αλλήλους και αποδέχονται ο ένας τις συνήθειες ύπνου του άλλου.

Πλάτη με πλάτη, με επαφή. Η προτιμώμενη στάση για το 21% των εθελοντών. Τα ζευγάρια αυτά είναι άνετα, στενά συνδεδεμένα και χαλαρά μεταξύ τους. Η στάση αυτή είναι δημοφιλής και στις νέες σχέσεις.

Γυναίκα με γυρισμένη την πλάτη στον άντρα. Στάση που επιλέγει το 15% των ζευγαριών. Είναι παραδοσιακή στάση, στην οποία ο άντρας έχει τον κυρίαρχο ρόλο και «προστατεύει» την γυναίκα του. Συνήθως υιοθετείται στα πρώτα λίγα χρόνια της σχέσης ή του γάμου και υποδηλώνει ισχυρή σεξουαλικότητα και αίσθημα ασφάλειας στη σχέση.

Άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα. Προτιμώμενη στάση για το 6% των εθελοντών. Εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται, η γυναίκα κατέχει τον κυρίαρχο ρόλο και «προστατεύει» τον σύντροφό της.

Πρόσωπο με πρόσωπο. Προτίμηση για το 8% των εθελοντών. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη για επαφή του ενός με τον άλλο και για συζήτηση στο κρεβάτι.

Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια που «λύνονται» έπειτα από λίγα λεπτά. Δήλωσε πως την προτιμά το 9% των ζευγαριών. Αντιπροσωπεύει την γεμάτη αγάπη ανεξαρτησία και αποτελεί ένδειξη τρυφερότητας, αγάπης και σεξουαλικής δραστηριότητας, παρότι τα ζευγάρια αργότερα χωρίζουν και κοιμούνται ανεξάρτητα.

Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια όλη τη νύχτα. Το 5% των ζευγαριών. Η στάση για τους γεννημένους ρομαντικούς ή τους φρεσκοερωτευμένους που δεν αντέχουν δευτερόλεπτο ο ένας μακριά απ’ τον άλλο.

* Γυναίκα με το κεφάλι και το χέρι στο στήθος του άντρα. Η αγαπημένη στάση για το 1% των εθελοντών. Η κλασική ρομαντική στάση ύπνου όλων των κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ. Συνηθισμένη σε μία νέα σχέση ή μετά το σεξ. Αντιπροσωπεύει τη νέα ή/και αναζωπυρωμένη αγάπη.

Γυναίκα ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και άντρας σχεδόν εκτός κρεβατιού. Αγαπημένη στάση για το 1% των εθελοντών. Η γυναίκα κυριαρχεί στο κρεβάτι, θέλει το χώρο της και ο άντρας υιοθετεί δευτερεύοντα ρόλο και την αφήνει να κάνει ό,τι θέλει.

Άντρας ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και γυναίκα σχεδόν εκτός κρεβατιού. Αγαπημένη στάση για το 1% των ζευγαριών. Άρχων του κρεβατιού είναι σε αυτή την περίπτωση ο άντρας και η γυναίκα ευχαρίστως υπακούει.


ΤΑ ΝΕΑ