Σε ποιόν μπορεί να ανήκει αυτό το σπίτι...;


Μπορείτε να φανταστείτε ποιος ζει σε αυτό το σπίτι; Κάποιος Σαουδάραβας πρίγκιπας; Η Βασίλισσα της Αγγλίας; Κάποιος δισεκατομμυριούχος; Δείτε όλες τις φωτογραφίες και ανακαλύψτε την απάντηση στο τέλος του άρθρου..









Το φτωχικό σπίτι που μόλις είδατε στις φωτογραφίες βρίσκεται στο Χαράρε και ανήκει στον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Robert Mugabe.
Τώρα που μάθατε σε ποιον ανήκει διαβάστε και μερικά γεγονότα για αυτή την χώρα της Αφρικής.


  • Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι εντονότατα, με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (2.200.000%). 


  • Οι τιμές διπλασιάζονται κάθε 1,3 ημέρες.


Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 τα 45,77 χρόνια (46,36 χρόνια οι άνδρες και 45,16 οι γυναίκες), το χαμηλότερο στον κόσμο.

Σε επιδημία χολέρας, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2008 έχασαν τη ζωή τους 3.759 άτομα, σύμφωνα με απολογισμό τον Φεβρουάριο του 2009

1,8 εκατομμύριο κάτοικοι της Ζιμπάμπουε ζουν με τον ιό HIV και δεν λαμβάνουν θεραπεία, γιατί το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει.

Το 80% του πληθυσμού είναι άνεργοι.

Η κρατική διαφθορά βρίσκεται στα ύψη. Μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστό ότι χρήματα που συγκεντρώθηκαν από πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσουν ανθρώπους της χώρας κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση και χρησιμοποιήθηκαν για δικούς της σκοπούς.
Λόγω της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση αλλά και την φτώχια των κατοίκων, το 60% της άγριας ζωής στη Ζιμπάμπουε έχει χαθεί από το 2000.