10 Φωτογραφίες που ...συγκλόνισαν τον κόσμο!!

Κάθε εικόνα μπορεί να αξίζει όντως όσο χίλιες λέξεις αλλά μερικές φορές σπάνιες φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα από λέξεις. Λένε μια δυνατή ιστορία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο και να δυναμώσει τον καθένα από εμάς.
Από την εικόνα του τραγικού θανάτου του Omayra Sanchez μέχρι την εικόνα της καταστροφής του εμφυλίου στην Λιβερία, η δύναμη της φωτογραφίας είναι ζωντανή και ανίκητη.
Βρήκαμε τις 10 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω...

 

10. Kosovo Refugees (Carol Guzy)

Top-10-Strange-Pictures-That-Shocked-The-World-1
Η παραπάνω φωτογραφία χάρισε το βραβείο Πούλιτζερ στην Carol Guzy… Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει τον Αγκίμ Σάλα, ένα δίχρονο αγόρι καθώς περνά από τον αγκαθωτό φράχτη στην οικογένεια του. Χιλιάδες πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο στρατοπέδευαν στο Kukes της Αλβανίας...

9 . War Underfoot (Carolyn Cole)

carolyn-cole-war-underfoot
Η Φωτογράφος των Los Angeles Times απαθανάτισε αυτή τη τρομακτική εικόνα όταν της είχε ανατεθεί η κάλυψη του εμφυλίου στη Λιβερία.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τη φρίκη που προκάλεσε ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβερία. Κάλυκες όπλων έχουν καλύψει κάθε εκατοστό του δρόμου..

8. Thailand Massacre (Neil Ulevich)


Violence-in-Thailand
Ο Neal Ulevich κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ του 1977 για μια σειρά φωτογραφιών της αναταραχής και της βιαιότητας στους δρόμους της Μπανγκόκ, στην Ταιλάνδη.
Στη παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται η σφαγή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου  Thammasat στις 6 Οκτωβρίου του 1976.

7. After the Storm (Patrick Farrell)

4428683034_60b90814ea
Ο φωτογράφος Patrick Farrell της Miami Herald απαθανάτισε τις συγκλονιστικές εικόνες των θυμάτων του τυφώνα Hanna στην Αϊτή το 2008.

6. The Power of One (Oded Balilty)

the-power-of-one-oded-balilty-560x387
Το 2006, οι ισραηλινές αρχές διέταξαν την εκκένωση των παράνομων φυλακίων στην Amona. Ο φωτογράφος Oded Balilty ήταν παρών και απαθανάτισε τη γενναία γυναίκα της φωτογραφίας να αντιστέκεται ενάντια των δυνάμεων καταστολής.

5. World Trade Center 9/11 (Steve Ludlum)

9-11-World-trade-centre-devastation2
Η δύναμη που εκπέμπεται μέσα απο τις φωτογραφίες του Steve Ludlum είναι απίστευτη,κατάφερε να απαθανατίσει το χρονικό της σύγκρουσης του δεύτερου αεροσκάφους στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου.

4. After the Tsunami (Arko Datta)

06a-Tsunami-2003-mourning-her-relative
Μια από τις αντιπροσωπευτικότερες και πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της μεγάλης κατασροφής που προκάλεσε το τσουνάμι στον Ινδικο Ωκεανο τραβήχθηκε από το φωτογράφο Arko Datta του Reuters το 2004.

3. Bhopal Gas Tragedy 1984 (Pablo Bartholomew)

Bhopal_Gas_Tragedy
Στη βιομηχανική κατασροφη της Ινδίας το 1984 πέθαναν 15.000 ανθρωποι,αναμεσά τους και το μωρό της φωτογραφίας που τραβήχθηκε απο τον Pablo Bartholomew.

2. Operation Lion Heart (Deanne Fitzmaurice)

deanne-fitzmaurice-lionheart-560x373
Η Deanne Fitzmaurice κέρδισε το βραβείο πούλιντζερ το 2005 χάρη στην παραπάνω φωτογραφία που απεικονιζει έναν 9 χρονο Ιρακινό μέτα απο σοβαρό τραυματισμό στις βίαιες συγκρούσεις του πολέμου.

1. Tragedy of Omayra Sanchez (Frank Fourier)

Tragedy-of-Omayra-Sanchez-560x366
Ο Frank Fournier συνέλαβε αυτή την τραγική εικόνα του Omayra Sanchez παγίδευμένου στη λάσπη και στα συντρίμια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Nevado del Ruiz στην Κολομβία το 1985. Ο Frank Fournier τράβηξε αυτήν την φωτογραφία λίγο πριν ο Omayra πέθανει.Ο θάνατός του μεταδόθηκε ζωντανά απο την τηλεόραση συγκλονίζοντας το κοινό.