Σοκότρα :Το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο...

Το μέρος που ξέχασε ο χρόνος...
Το νησί "Socotra" είναι ένα από τα νησιά του "χαμένου κόσμου". Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων νησιών που είχε μείνει απομονωμένη γεωγραφικά από την Αφρικανική ήπειρο και ανακαλύφθηκε πριν περίπου έξι εκατομμύρια χρόνια.


Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 250 χλμ. από τη Σομαλία και 340 χλμ. από την Υεμένη. Οι πλατιές αμμώδεις παραλίες υψώνονται γεμάτες από σπηλιές (μερικές μέχρι και 7 χλμ. μήκος) και σε βουνά ύψους 1525 μέτρων .
Το όνομα Σοκότρα προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει Ευδαιμονία.


Είναι το δέκατο πλουσιότερο νησί σε ενδημικά φυτά. Λόγω του ότι το νησί απομονώθηκε, ο φυσικός πλούτος του διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Εκεί βρίσκονται περίπου 700 εξαιρετικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, το 1/3 των οποίων δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη. Το κλίμα είναι αντίξοο, ζεστό και ξηρό, αλλά τα πιο καταπληκτικά φυτά ευδοκιμούν εκεί. 


Μερικές από τις ποικιλίες των φυτών και των δένδρων μέσα από γεωλογική απομόνωση είναι πάνω από 20 εκατομμυρίων ετών. Το δένδρο "Αίμα του Δράκου" είναι πηγή πολύτιμων συστατικών, βαφών αλλά και φαρμάκων για όλες τις ασθένειες. Από απόσταση φαίνονται σαν ιπτάμενοι δίσκοι και από πάνω σαν γιγάντια μανιτάρια.
Αν δεν φτάσουν οι φωτογραφίες για να σας κάνουν να αποφασίσετε ότι αυτός είναι ο ονειρικός Τουριστικός προορισμός σας, δείτε και το βίντεο στο τέλος του άρθρου!







http://unearth.pblogs.gr