Τα 10 Απίστευτα Αρχιτεκτονικά θαύματα του πλανήτη...!

Συχνά, στη μοντέρνα αρχιτεκτονική, τα κτίρια έχουν ασυνήθιστα σχήματα και πολύ φαντασία..
Στις μέρες μας η δόμηση των κτιρίων γίνεται όλο και ψηλότερη,ευρύτερη και σίγουρα πολύ εντυπωσιακή χάρη στις φοβερές και τρομερές ιδέες των αρχιτεκτόνων που δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τις πιο απίστευτες ιδέες τους σε κτίρια και ουρανοξύστες!
Δείτε παρακάτω την λίστα με τα 10 απίστευτα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που προκαλούν δέος...








10) Πολυκατοικία - Lux ANTILIA - ΙΝΔΙΑ


Τοποθεσία: Mumbai, Ινδία
Αρχιτέκτονας: Perkins & Will
Ημερομηνία κατασκευής: 2007-2010
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το Taj Mahal του 21ου αιώνα..

Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κτίριο κατοικιών 27 ορόφων στην Ινδία!
Βρίσκεται στη νότια Βομβάη στον πιο ακριβό δρόμο της Ινδίας και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Reliance Industries...
Είναι επίσης γνωστό ως το "Taj Mahal του 21 ου αιώνα».

9)  Burj Khalifa - ΝΤΟΥΜΠΑΙ - Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο..

Τοποθεσία: Dubai, UAE
Αρχιτέκτονας: Atkins
Ημερομηνία κατασκευής: 2004-2010
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο..

O Βurj Khalifa, παλαιότερα γνωστός και ως Burj Dubai, είναι ψηλότερος ουρανοξύστης που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Burj Khalifa βρίσκεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και φτάνει τα 828 μέτρα...Η κατασκευή του άρχισε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004, με το εξωτερικό του να ολοκληρωνεται την 1η Οκτωβρίου του 2009. Για την κατασκευή του εργάστηκαν πάνω από 12 χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων.Ο πύργος χωρίζεται σε γραφεία και κατοικίες – διαμερίσματα, με το κόστος ανά τετραγωνικό να φτάνει τα 43.000 δολάρια για τα πρώτα και τα 37.500 δολάρια για τα δεύτερα - τα οποία σημειωτέον έχει αναλάβει να διακοσμήσει ο Armani.

8)Petronas Twin Towers - ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Τοποθεσία: Kuala Lumpur, Malaysia  
Αρχιτέκτονας: César Pelli
Ημερομηνία κατασκευής: 1998
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι του κόσμου

Πρόκειται για τους Petronas Twin Towers, που υπήρξαν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1998 έως το 2004 και βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας.
Σχεδιαστής τους είναι ο Αργεντινο-αμερικανός αρχιτέκτονας César Pelli. Οι Petronas Towers ολοκληρώθηκαν το 1998, μετά από επτά χρόνια κατασκευής.Λόγω της σαθρής σύστασης του υπεδάφους, για να σηκωθούν τα δυο μεγαθήρια χρειάστηκε να μπουν τα βαθύτερα θεμέλια που έχουν μπει ποτέ: Έφτασαν σε βάθος 120 μέτρων, μπήγοντας χιλιάδες τόνους τσιμέντου στο έδαφος.
Μεταξύ 41ου και 42ου ορόφου υπάρχει η γέφυρα που ενώνει τα δυο κτίρια προσφέροντας πανοραμική θέα.

7) Taipei 101 - TAIBAN

Τοποθεσία: Taiwan
Αρχιτέκτονας: Evergreen Engineering Consultants
Ημερομηνία κατασκευής: 2004
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Ένα από τα 7 Σύγχρονα Θαύματα του Κόσμου..
Ο ουρανοξύστης Taipei 101 αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο αποτελούμενο από 101 ορόφους, και είναι πόλος έλξης για την περιοχή της Ταϊπέι στην Ταϊβάν. Οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν το 2004.Η κατασκευή του θεωρήθηκε παράτολμο εγχείρημα, καθώς η περιοχή μαστίζεται από παρανοϊκούς τυφώνες και καταστρεπτικούς σεισμούς. Γι αυτό σχεδιάστηκε ώστε να αντέχει ανέμους ταχύτητας μέχρι και 210 χλμ./ώρα και την μεγαλύτερη ένταση σεισμού που έχει καταγραφεί σε διάστημα 2500 ετών. To 2006 συγκαταλέχθηκε στα 7 νέα θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek.

6) World Financial Center - KINA

Τοποθεσία: Sanghai - Κινα
Αρχιτέκτονας: Kohn Pedersen Fox
Ημερομηνία κατασκευής: 2008
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: H τρύπα στην κορυφή του...

Βρίσκεται στη Shanghai της Κίνας, έχει ύψος 492 m και 101 ορόφους. Έχει συνολική έκταση 381.600 m2. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2008.Στην αρχή το κτίριο είχε ένα κυκλικό άνοιγμα, μια τρύπα στην κορυφή του, σύμφωνα με τις θεωρίες Feng-Sui αλλά και τη κινεζική μυθολογία. Μέχρι που ο δήμαρχος της πόλης τα πήρε κρανίο, επειδή λέει έμοιαζε με τον κύκλο της σημαίας των μισητών ιαπώνων. Τελικά ο κύκλος μετετράπη σε τραπεζοειδές άνοιγμα κι όλοι ηρέμησαν – εκτός από τους υπόλοιπους αρχιτέκτονες που σχολίασαν ειρωνικά πως τώρα το κτίριο μοιάζει με πελώριο ανοιχτήρι για μπύρες....

5) Το ξενοδοχείο Songjiang - ΚΙΝΑ

Τοποθεσία: Songjiang - Κινα
Αρχιτέκτονας: Atkins
Ημερομηνία κατασκευής: 2009
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Χτισμένο σε ...λατομείο!

Αν σας λέγανε ότι ένα ξενοδοχείο είναι χτισμένο πάνω σε ένα παλιό λατομείο , σίγουρα η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίζατε δεν θα ήταν και ότι καλύτερο.
Κι όμως οι Κινέζοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα απίστευτο ξενοδοχείο...
Την κατασκευή του ανέλαβε η γνωστή εταιρεία "ATKINS" , (έχει κατασκευάσει το Κέντρο Εμπορίου του Μπαχρέιν) και συνδυάζει την απίστευτη φυσική ομορφιά του τοπίου με τις πολυτελείς ανέσεις που θα προσφέρει.Διαθέτει 400 δωμάτια , πολλά από τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

4) Ξενοδοχείο Regatta - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Τοποθεσία: Τζακάρτα, Ινδονησία
Αρχιτέκτονας: Atkins
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Ακολουθεί ναυτικό θέμα

Πρόκειται για ένα μεγάλο κτίριο που περιβάλλεται από 10 μικρότερους πύργους το ξενοδοχείο Regatta δικαίως κατέχει την τέταρτη κορυφαία μοναδική κατασκευαστική δομή του κόσμου. 
Η βασική ιδέα πάνω στην οποία στηρίχτηκε η κατασκευή είναι ένα ναυτικό θέμα όπου οι δέκα πύργοι 
αντιπροσωπεύουν ιστιοφόρα και το μεγάλο φουσκωτό κτίριο είναι ο φάρος.!
Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον γνωστό Atkins που έχει σχεδιάσει επίσης Burj Khalifa (το ψηλότερο κτίριο του κόσμου).

3)  Έδρα CCTV - ΚΙΝΑ
Τοποθεσία: Κίνα
Αρχιτέκτονας: Metropolitan Architecture & Research Institute
Ημερομηνία κατασκευής: 2008
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Ριζοσπαστικό σχήμα

Πρόκειται για την έδρα της κινέζικης τηλεόρασης.Ένας ουρανοξύστη με 234 μέτρα ύψος και 44 ορόφους..Βρίσκεται στην πιο κεντρική περιοχή του Πεκίνο και η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2008. Το κτίριο είναι σίγουρα διαφορετικό στην όψη από τους παραδοσιακούς πύργους και αποτελείται από έξι οριζόντια και κάθετα τμήματα.

2) CHICAGO SPIRE - Η.Π.Α

Τοποθεσία: Σικάγο, Ιλινόις, Ηνωμένες Πολιτείες
Αρχιτέκτονας: Santiago Calatrava, Perkins και θα
Ημερομηνία κατασκευής: 25 Ιουνίου 2007
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Σπειροειδές σχήμα

Ο ουρανοξύστης ‘The Chicago Spire‘ είναι το νέο εντυπωσιακό δημιούργημα του γνωστού αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.Έχοντας ως κεντρική ιδέα-έμπνευση τον κώνο και τη σπείρα, η μορφή του ουρανοξύστη, “εξελίσσεται” καθ’ ύψος με αριστουργηματικό τρόπο, ενώ το σύνολο του έργου αποτελεί μια ευρηματική αρχιτεκτονική, στατική, πολεοδομική και οικοδομική εφαρμογή.
Πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, με ύψος πάνω από 600μ. Θα φιλοξενήσει 1200 κατοικίες, η κάθε μια από τις οποίες θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, μοναδικά σχεδιασμένη, αλλά και πλήθος άλλων ευκολιών και λειτουργιών όπως πισίνα, εστιατόρια, γυμναστήριο κ.α. 
 
1) AQUA TOWER - Η.Π.Α

Τοποθεσία: Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ
Αρχιτέκτονας: Jeanne Gang
Ημερομηνία κατασκευής: 2007-2009
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Κυματοειδής πρόσοψη και σχήμα, το ψηλότερο κτίριο που σχεδιάστηκε ποτέ από γυναίκα...

Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη με ύψος 262 μέτρα και κάθε όροφος είναι 1.500 m 2 .
Βρίσκεται στο Σικάγο και λέγεται Aqua Tower.. Θα έχει 82 ορόφους με ξενοδοχείο και διαμερίσματα .
Τα ασύμμετρα καμπυλωτά μπαλκόνια κάνουν την πρόσοψη να μοιάζει με λευκή πετρώδη παραλία λειασμένη απ’ το κύμα και λιμνούλες..