Ένα σπίτι στην μέση του αυτοκινητόδρομου!!!


Ο Luo Baogen και η σύζυγός του δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι με την αποζημίωση που τους πρότεινε η κυβέρνηση της Κίνας για να κατεδαφίσει το σπίτι τους και αρνήθηκαν. Έτσι τώρα το σπίτι τους θα βρίσκεται ακριβώς στην μέση ενός αυτοκινητόδρομου, γεγονός που μάλλον δεν φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα..




Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η αδιαλλαξία τους πιθανότατα θα προκαλούσε μια μακρά δικαστική μάχη. Όχι όμως στην Κίνα. Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση της Κίνας ξεκίνησε να κατασκευάζει μια νέα εθνική οδό τεσσάρων λωρίδων στην επαρχία Zhejiang. Όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν εκτός από ένα. Το πενταώροφο κτίριο του Luo Baogen. Η προσφορά της κυβέρνησης στον περήφανο ιδιοκτήτη έφτασε τα 260.000 γιουάν (41.573 δολάρια), καθώς και δύο μικρά διαμερίσματα. Ο Luo όμως αρνήθηκε λέγοντας ότι αυτά τα χρήματα δεν πλησιάζουν ούτε στο ελάχιστο τα εκατοντάδες χιλιάδες γιουάν που δαπάνησε για να χτίσει το σπίτι του.


Επειδή ο νόμος καθιστά παράνομη την κατεδάφιση ενός ακινήτου με τη βία, χωρίς συμφωνία, οι αρχές αναγκάστηκαν να αφήσουν το σπίτι του όπως είναι, ακριβώς στην μέση του καινούργιου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας που θα δημιουργηθεί.