Ρουφιάνος Facebook:''Πανέξυπνοι'' κακοποιοί προδόθηκαν από το Facebook και κατέληξαν φυλακή...



Πως μια ανάρτηση στο Facebook μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή. Διαβάστε για τους εγκληματίες που προδόθηκαν από τη διαδικτυακή τους δράση.
Στη φυλακή βρέθηκε 18χρονος, επειδή ομολόγησε μέσω Facebook ότι οδηγούσε μεθυσμένος! Ο Jacob Cox – Brown από την Αστόρια ήταν μεθυσμένος και με το αμάξι του τράκαρε σταθμευμένο όχημα.

Αντί να αφήσει ένα σημείωμα με τα στοιχεία του, προτίμησε να γυρίσει σπίτι του σπιτάκι του και να μοιραστεί το “κατόρθωμά” του με τους 665 φίλους του στο γνωστό social media.
Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία χτύπησε την πόρτα του Jacob και όπως ήταν αναμενόμενο, τον συνέλαβε. Ο 18χρονος οδηγήθηκε στην φυλακή, απ’ όπου βγήκε πληρώνοντας εγγύηση.
Ο 18χρονος δεν είναι ωστόσο ο μόνος “κακοποιός” που συλλαμβάνεται από τις Αρχές μετά από ομολογία του στα social media.
Παρακάτω ακολουθεί ενδεικτική λίστα με τους “ευφυέστατους” κακοποιούς που θέλησαν να μοιραστούν τα κατορθώματα τους στο Facebook και τις προσωπικές τους σελίδες και βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Άγνωστο αν η φυλακή έχει Wi-Fi για να συνεχίσουν την διαδικτυακή τους δράση…


  • 1. Πρόσεχε που κάνεις “check in”

Ο Chris Crego συνελήφθη το 2009 μετά από έναν καυγά σε μπαρ κατά τη διάρκεια του οποίο ξυλοφόρτωσε έναν από τους θαμώνες. Σε πρώτη φάση απέφυγε τη σύλληψη, ωστόσο λίγες ώρες μετά, πιάστηκε στη δαγκάνα του νόμου.
Η αστυνομία τον εντόπισε μέσω του προφίλ του στο Facebook, αφού ο Crego είχε προλάβει την επόμενη μέρα του καυγά, να κάνει “check in” στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν, προδίδοντας την ακριβή του θέση.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στη σελίδα του κοινοποίησε τη φωτογραφία που τον απεικόνιζε σαν καταζητούμενο.


  • 2. Κλέβω βενζίνη, ποζάρω και ανεβάζω τη φωτογραφία στο Facebook

Αυτό ακριβώς έκανε ο 22χρονος Michael Baker. Για άγνωστους λόγους, αποφάσισε να κοινοποιήσει ένα ενσταντανέ από τη στιγμή της δράσης του.
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, πήγε μέχρι το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Jenkins των ΗΠΑ, έκλεψε βενζίνη από σταθμευμένο περιπολικό, έβαλε τον κολλητό του να τον αποθανατίσει και ανέβασε το κατόρθωμα του στο κοινωνικό δίκτυο. Στη συνέχεια έγραψε. “Ναι, πήγα στη φυλακή μέσω Facebook”. Υπερηφάνεια...


  • 3. #boobytrap

Δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2012, επειδή “φύτεψαν” μεσαιωνικού τύπου θανατηφόρες παγίδες κατά μήκος ενός μονοπατιού πεζοπορίας κοντά στο Provo της Utah.
Ο Benjamin Rutkowski και ο Kai Christensen, έσπευσαν να “ανεβάσουν” την πράξη τους, που αλλού; Στο Facebook φυσικά. Στη συνέχεια δήλωσαν ότι οι παγίδες αποσκοπούσαν στο να σκοτώσουν ζώα και όχι ανθρώπους.


  • 4. Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ να κάνεις Log Out

Μια γυναίκα στο Martinsburg γύρισε σπίτι της και ανακάλυψε ότι δύο πολύτιμα δαχτυλίδια της είχαν κάνει φτερά. Παρατήρησε επίσης ότι κάποιος είχε μπει στο Facebook από τον υπολογιστή της. Ο ξεχασιάρης ληστής, είχε αμελήσει να αποσυνδεθεί από το προφίλ του.
Ο 19χρονος Jonathan Parker εντοπίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και τα δαχτυλίδια επέστρεψαν στα χέρια της ιδιοκτήτριας τους.


  • 5. Η γκάφα της χρονιάς

Και το όνομα αυτού, Rodney Knight Jr. Τόπος διαμονής, Washington, D.C. Ο Rodney αποφάσισε μια μέρα να εισβάλλει στο σπίτι του δημοσιογράφου της Washington Post, Marc Fisher και να κλέψει ένα παλτό, μετρητά και ένα λάπτοπ.
Στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφία με τα λάφυρα του, μπήκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και την ανέβασε για να τη δουν οι φίλοι του. Λίγες ώρες μετά, παραδόθηκε στα χέρια του νόμου. Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είναι ο πιο ηλίθιος εγκληματίας που έχω ποτέ συναντήσει”.


  • 6. Του “Αιγαίου” τα μπλουζ

Η μάλλον, του Yucatán τα μπλουζ. Ο Maxi Sopo ένοιωθε πραγματικά υπέροχα μετά τις αλλεπάλληλες ληστείες που είχε διαπράξει.
Λογικό, αφού είχε καταφέρει να “σηκώσει” συνολικά, $200.000 από τράπεζες. Μετά τις επιτυχίες του, είπε να το γιορτάσει με ένα ταξίδι στο Cancun που βρίσκεται στην ακτογραμμή του Yucatán στο Μεξικό.
Το λάθος του είναι ότι αφενός κοινοποίησε τον τόπο αναψυχής του στη λίστα των φίλων του στο Facebook και αφετέρου ότι ανάμεσα σε αυτούς, είχε προσθέσει άθελα του ένα πρώην αστυνομικό που τον εντόπισε και ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του.
Αποτέλεσμα; 33 μήνες φυλάκιση για ένα “share”.

otherside