Τα 10 πιο τρομακτικά video games όλων των εποχών...!

Πίεση, άγχος, ή τρόμος; Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε νιώσει κάποιο από αυτά τα συναισθήματα ενώ παίζαμε κάποιον τίτλο. Κλειστά φώτα και παράθυρα, surround ήχος με την ένταση στο μέγιστο και ολομόναχοι στο δωμάτιο, προκαλώντας την ίδια μας την τύχη αφού ξέραμε ότι με την ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε επρόκειτο να… τα κάνουμε πάνω μας! 


Zombies, τέρατα, φαντάσματα; Το σίγουρο είναι ότι, λίγο πολύ, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο απαίσιο πλάσμα. Δείτε παρακάτω τους τίτλους εκείνους που κατάφεραν να μας κάνουν να τιναχτούμε από την καρέκλα, που στοίχειωσαν τα βράδια μας ή στιγμάτισαν το παρθενικό μας ταξίδι στον κόσμο τους και σας τους παρουσιάζει ευθύς αμέσως!! Μόνο να μην είστε μόνοι σας!


No 10: F.E.A.R.


Ποδαρικό στη λίστα κάνει η Alma για να μας θυμίσει κάποιες ιδιαίτερα τρομακτικές στιγμές που έλαβαν χώρα στο gameplay του F.E.A.R., κάνοντάς το να ξεχωρίζει από το σύνολο των FPS που είχαν εμφανιστεί μέχρι και την περίοδο που κυκλοφόρησε. Κατάφερε να συνδυάσει το shooting στοιχείο με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που το διακατείχε, προσφέροντας ένα horror αποτέλεσμα με παραφυσικές επιρροές, που μας έκαναν να ακούμε το όνομα "Alma" και να τρέχουμε!

No 9: Bioshock


Βυθισμένο κυριολεκτικά σε μία εναλλακτική εικοσαετία του 1940-1960, το BioShock τοποθέτησε το περιβάλλον του στον ωκεανό, συστήνοντας μας σε μία ξεχασμένη και... παράλογη Ατλαντίδα: τη Rapture. Η ουσία ADAM έχει παραμορφώσει το σώμα και το τη νοητική ικανότητα των περισσοτέρων κατοίκων, καθιστώντας το μέρος αυτό μη ιδανικό για διακοπές!! Όσοι τολμήσαμε να πειράξουμε μία από τις Little Sisters, το σκεφτήκαμε πολύ προκειμένου να συνεχίσουμε! Βλέπετε, οι Big Daddies δεν αστειεύονταν... Και μόνο ο ήχος από το βαρύ τους βήμα στον απόηχο της παρανοϊκής ατμόσφαιρας που προσέφερε ο τίτλος, ήταν αρκετός για να μας κάνει να νιώσουμε ανασφάλεια κατά τη διάρκεια του gameplay.


No 8: Penumbra: Black Plague


Παρανοϊκό, σχιζοφρενικό και αρρωστημένο είναι οι 3 πρώτοι χαρακτηρισμοί που έρχονται στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε στον εν λόγω τίτλο. Όντας ουσιαστικά ένα FPS  game, με έντονες adventure επιρροές, τo Black Plague καταλήγει να φυλακίσει τον παίκτη στον survival horror κόσμο του προσπαθώντας επιτηδευμένα να τον οδηγήσει να λάβει λάθος αποφάσεις που θα του στερήσουν την πρόοδό του στην εξέλιξη των γεγονότων. Αυτό το καταφέρνει με τη χρήση του alter ego του πρωταγωνιστή, το οποίο λειτουργεί ως φωνή στις σκέψεις και στο μυαλό του...


No 7: Alone in the Dark: The New Nightmare


Πριν από το Resident Evil και το Silent Hill, υπήρχε ένα franchise που άκουγε στο όνομα franchise Alone in the Dark. Μπορεί το New Nightmare να είναι ουσιαστικά μεταγενέστερος τίτλος της σειράς, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μας τρόμαξε... Το αντίθετο μάλιστα!  Με έναν ιδιαίτερα έντονο οπτικοακουστικό τομέα για τα δεδομένα της εποχής, ο εν λόγω τίτλος μας σύστησε στους Edward Carnby  και Aline Cedrac,  οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν ένα μυστηριώδη φόνο που συνέβη στο Shadow Island. Σύντομα όμως θα διαπιστώσουν πως το νησί αυτό δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενο... Ετοιμαστείτε για έντονες στιγμές φόβου!


No 6: Dead Space

Σίγουρα η κλειστοφοβική αίσθηση είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε καταστάσεις πανικού, προκαλώντας ένα έντονο αίσθημα φόβου. Φανταστείτε λοιπόν να εγκλωβιστείτε στο διάστημα! Εκεί, την κάτσατε... Και σα να μην έφτανε αυτό, προσθέστε το γεγονός ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τους Necromorphs, πρώην ανθρώπινους οργανισμούς που μεταλλάχθηκαν σε νεκροζώντανα πτώματα λόγω ενός εξωγήινου ιού. Μέσα από την οπτική του Isaac, οι παίκτες θα ζήσουν μία έντονη παραγωγή, γεμάτη καθαρόαιμη βία και γαλόνια αίματος. Ουσιαστικά, το Dead Space εισήγαγε τον παίχτη σε μία φουτουριστικά στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, με απρόβλεπτα sequences και απανωτούς spooky βομβαρδισμούς! Δεν είναι τυχαίο που όσοι παίχτες ασχολήθηκαν μαζί με τον εν λόγω τίτλο, "μοίρασαν" πόμολα!


No 5: Project Zero II: Crimson Butterfly


"Δε θέλω να ξανακούσω για φωτογραφική μηχανή!!" ήταν τα λόγια πολλών επίδοξων και... θαρραλέων gamers όταν δοκίμασαν να ασχοληθούν με το δεύτερο μέρος της σειράς Project Zero. Έχοντας ως "όπλο" μία camera, ο παίκτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει φαντάσματα, τα οποία -κυριολεκτικά- μπορούν να τον αφήσουν ασάλευτο (κοινώς με το στόμα ανοιχτό!) όταν διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται. H Ιαπωνική άποψη στην έκφραση του τρόμου όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από την 7η Τέχνη, επηρέασε έντονα και τον ψηφιακό κόσμο, καταφέρνοντας να μας παραδώσει έναν εξαιρετικό τίτλο, με τρομακτικά στοιχεία αλλά και βαθύ σενάριο... Say cheeeeeeeeeeese!!


No 4: Resident Evil


Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη του εμπειρία με το Resident Evil του 1996; Κανείς! Μικρότεροι σε ηλικία τότε, όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον εν λόγω τίτλο, δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν ξανά ήσυχα τα βράδια! Από τις ελάχιστες παραγωγές τρόμου που δοκίμαζαν την τύχη τους στην τότε νέα γενιά, το Resident Evil καθιέρωσε το είδος των survival horror games και, μέχρι και σήμερα, αποτελεί το μέγιστο σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος. Με τα γεγονότα του να διαδραματίζονται σε μία στοιχειωμένη έπαυλη, η Jill και ο Chris θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν zombies αλλά και πολλά ακόμη, μεταλλαγμένα από τον ιό T-Virus, πλάσματα! Το Enternity δε θα ξεχάσει ποτέ τη σκηνή που σπάνε τα τζάμια και επιτίθενται τα σκυλιά στον ανυποψίαστο παίχτη! Πόσες φορές έπεσε το χειριστήριο από τα χέρια...


No 3: Silent Hill 3


Σίγουρα η εμπειρία που προσέφερε το πρώτο Silent Hill δεν ξεχνιέται εύκολα, παρόλα αυτά το τρίτο κεφάλαιο στην επιτυχημένη σειρά τρόμου της Konami, καταφέρνει να συνδυάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τη σειρά να κοντράρει με το δικό της εναλλακτικό τρόπο το Resident Evil! Το "θύμα" στην όλη υπόθεση είναι ο παίκτης όπου θα αναγκαστεί να υποστεί ένα από τα πιο αρρωστημένα σενάρια στην ιστορία των video games. Στο Silent Hill 3 είχαμε την ευκαιρία να ελέγξουμε για πρώτη φορά θηλυκό πρωταγωνιστή, τη Heather. Το να ζει κανείς τα γεγονότα του Silent Hill από την οπτική γωνία μιας ηρωίδας, πραγματικά μεταβάλει το όλο κλίμα, γεννώντας στον παίκτη την ανάγκη να την προστατεύσει αλλά με τα όσα συμβαίνουν στο τρίτο μέρος της σειράς, κάτι τέτοιο θα αποδειχτεί άθλος. Σκοτεινό, τρομακτικό και απίστευτα επιβλητικό, το Silent Hill 3, προσφέρει μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες στο χώρο της ψηφιακής διασκέδασης.


No 2: Amnesia: Dark Decent


H σουηδική Frictional Games (όνομα και πράμα!) καταφέρνει να μας κερδίσει με έναν ακόμη τίτλο για το Top αυτό. Μετά το Penumbra, έχουμε να κάνουμε με το πιο διαστροφικό adventure game που έχει παίξει ποτέ κανείς... Το έχει στο αίμα της φαίνεται η εταιρεία! Το Amnesia εισάγει τον παίκτη σε έναν κόσμο υλικά και ψυχικά διαταραγμένο, ενισχύοντας παράλληλα το στοιχείο του ψυχολογικού τρόμου με έναν τρόπο που, πραγματικά, όμοιό του δε συναντήσαμε ποτέ ως τώρα στην αντίστοιχη κατηγορία. Ολόκληρος ο οπτικοακουστικός τομέας καταφέρνει να σηκώσει την τρίχα κάγκελο, παγιδεύοντας τον ήρωα σε ένα διαστρεβλωμένο  πλαίσιο με μόνο του όπλο το... φως. Η κατάσταση πανικού στην οποία εισέρχεται ο πρωταγωνιστής όταν μείνει πολύ ώρα στο σκοτάδι, αναγκάζει τον παίκτη να ενδώσει στον ψυχαναγκασμό που του ασκεί ο ίδιος ο τίτλος! Καλά ξεμπερδέματα!


No 1: Siren: Blood Curse


Αν υπάρχει ένας τίτλος που, πραγματικά, γονατίζει τον παίκτη από το άγχος, το φόβο και την πίεση, αυτό είναι το Siren: Blood Curse. Εξελισσόμενο σε επεισόδια, κάθε μέρος έχει και έναν διαφορετικό χαρακτήρα που συμμετέχει στα γεγονότα, προσπαθώντας να γλυτώσει από τα απειλητικά shibitos, ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται υπό την επήρεια μιας άγνωστης κατάρας... Μπορεί σαν διαδικασία να ακούγεται απλό αλλά, πιστέψτε μας, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε οτιδήποτε σας εξυπηρετεί προκειμένου να μην έχουμε... ατυχήματα! Η κατάσταση γίνεται πιο τρομακτική όταν αποφασίσει ο παίκτης να ενεργοποιήσει το sighjack, όπου μπορεί να δει μέσα από τα μάτια των shibitos που βρίσκονται στην περιοχή, κάτι που καταλήγει να είναι από τις πιο αγχωτικές και επίφοβες στιγμές. Απίστευτα τρομακτικό και ψυχοφθόρο, είναι σίγουρο ότι οποιοσδήποτε ασχοληθεί με τον εν λόγω τίτλο θα "ενοχληθεί" πολύ από την ψυχολογική πίεση που θα του ασκείται, σε σημείο που, αρκετές φορές, θα χάνει τον έλεγχο τόσο της ψυχραιμίας του όσο και του gameplay. Αν είστε αρκετά τολμηροί, δοκιμάστε το και προσπαθήστε να το ολοκληρώσετε!
enternity